Lapin Lauluveikot

Kuoronjohtaja

MuM Kadri Joamets

Harjoittelusali 

Fermaatti,

Etelärinne 41,

Rovaniemi

Lapin Lauluveikot

 

Mieskuoro Lapin Lauluveikot (LLV) perustettiin vuonna 1946 Rovaniemellä. Heidän tarkoituksenaan oli ilahduttaa sodanjälkeistä kaupunkia jälleenrakentavia kuulijoita. Sen jälkeen kuoro on esiintynyt niin pienemmissä kuin suuremmissakin juhlissa.

Kuoron johtajina ovat vuosien saatossa toimineet mm. Ilkka Neuvonen, Ene Lillepärk, Kadri Joamets, Maie Kuusik, Mauno Konkka ja Vladislav Horuzenko.

Kuoron ohjelmisto on ollut alusta alkaen laaja. Se on esittänyt niin klassisia teoksia kuin kansanlauluja, lappilaisia lauluja ja viihdemusiikkiakin. LLV on tuottanut neljä äänitettä. Kuule kuin kellojen malmi julkaistiin vuonna 2001 yhteistyössä Naiskuoro Lapin Ruskan kanssa. Vuonna 2009 julkaistussa VASKOOLISSA oli neljä osiota: lappilaiset laulut, suomalaiset laulut, virolaiset laulut ja lauluja maailmalta. Yhdessä Rovaniemen VPK:n kanssa vuonna 2011 julkaistu Kirje sieltä jostain sisältää sota-ajan lauluja.

Kuoro on tehnyt konserttimatkoja Suomessa, kaikissa sen naapurimaissa sekä Keski-Euroopassa. Helmikuussa 2004 kuoro kävi Floridassa asti esiintymässä FinnFest 2004 juhlassa. Unkarissa kuoro on käynyt konserttimatkalla pariin otteeseen, viimeksi v. 2009. Norjan Vesisaaressa esiinnyttiin v. 2011, kirkossa, vanhainkodissa ja Pyssyjoen seurantalolla. Heinäkuussa 2012 osa kuorosta oli mukana sekakuoro ”Lapin laulun” kanssa kansainvälisessä kuorofestivaalissa Italian Veronan alueella.

Kuoro on osallistunut aktiivisesti Sulasolin ja Suomen mieskuoroliiton toimintaan. Vuoden mieskuoroksi kuoro valittiin v. 2000.

 

Kuoronjohtaja Kadri Joamets (Mum)

 

Kadri Joamets syntyi vuonna 1973 Tartossa, Virossa. Musiikin parissa hän aloitti vuonna 1980 instrumentteinaan piano ja harmonikka.

Kuoronjohdon opinnot Kadri aloitti vuonna 1988 Heino Ellerin konservatoriossa Tartossa, jossa hänen opettajanaan toimi Alo Ritsing, Virossa hyvin tunnettu ja arvostettu kuoronjohtaja ja pedagogi. Heino Ellerin konservatorion jälkeen Kadri jatkoi kuoronjohdon opintojaan vuonna 1992 Tallinnassa Viron Musiikkiakatemiassa, jossa häntä valmensi Elo Kaarepere. Musiikkiakatemiasta Kadri valmistui kuoronjohtamisen maisteriksi vuonna 1998.

Monessa mukana oleva Kadri on toiminut kuorojen yhteen kokoajana lukuisissa tilaisuuksissa ja ollut konserttien yhteisnumeroiden kantava voima – aina valtakunnallisia Sulasolin laulujuhlia myöten! Kadri on palkittu ansioistaan mm. Rovaniemen kulttuuritekopalkinnolla, Lapin läänin kulttuuripalkinnolla ja Osuuspankin Helmi-palkinnolla.

Vuonna 2009 Kadri Joamets vietti 10-vuotistaiteilijajuhlaansa Rovaniemellä. Juhlan kunniaksi hän järjesti juhlakonsertin toukokuussa 2009 Rovaniemen kaupungin myöntämän kulttuuriavustuksen tuella. Vuonna 2019 Sulasolin Lapin piiri järjesti Kadrin 20-vuotistaiteilijajuhlan kunniaksi konsertin ”Eestiläinen messu” Alatornion kirkossa. Konsertin kappaleista suurin osa oli virolaisia lauluja. Kadrille kotimaa on sydämen asia ja hän haluaakin tuoda virolaista kuorokulttuuria aktiivisesti tutuksi myös pohjoisessa.

Tällä hetkellä Kadri johtaa Seitakuoroa, Rovalan kuoroa, Lapin Lauluveikkoja ja eläkeläiskuoro Haavanlehteä.

 

Tilaa kuoro juhliisi

 

Kun tarvitset komean laulutervehdyksen, viihdyttävän musiikkinumeron tai jotain ”suomalaista”, tilaa Lapin Lauluveikot tapahtumaasi.

 

Lapin Lauluveikot on hyvä valinta, vaikka syntymäpäiville, häihin, vuosijuhliin tai hautajaisiin. Suurille järjestelyille, kuten äänentoistolle ei yleensä ole tarvetta. Tee juhlastasi ikimuistoinen upean kuorolaulun voimin!

Ota yhteyttä ja pyydä meidät paikalle!

 

Kuvagalleria

©Lapin Lauluveikot 2020. 

Suunnittelutoimisto Tammikuu Oy ja Wix.com